loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Kenttämestarin uutisia

Uutiset, lisätty 7 kuukautta sitten

Katsaus kentän tilanteeseen.

Talvehtiminen oli kovin vaihtelevaa, niin kenttien sisällä kuin eri kenttien välilläkin. Alueet, jotka selvisivät talvesta, pystyivät hyödyntämään varhaisen kevään lämpöaallon ja kestivät sitä seuranneen kylmän jakson, jolloin yöpakkaset eivät tyytyneet hallan rooliin vaan kävivät parin viikon ajan jopa alle viidessä pakkasasteessa. Erot hyväkuntoisten ja huonokuntoisten alueiden välillä jyrkkenivät.

Tämä näkyy selvästi Hill Siden kentillä, hiukankaan korkeammalla olevat viheriöt ovat olleet keväästä asti erittäin hyväkuntoisia, ja kylmimmissä paikoissa päästään vasta nyt kunnolla vauhtiin. Onneksemme suurin osa viheriöistämme säilyi talven tuhoilta, ja ovat olleet varhaisesta keväästä asti täydessä kunnossa.

Mikä tekee viheriöstä nopean? Leikkuukorkeus ei ole tällä listalla ykkösenä eikä vielä kakkosenakaan. Vaikuttavin tekijä on lannoitus. Voimakkaasti kasvava viheriö on rehevä ja nahkea, ja sitä ei pystytä leikkuukorkeudella tai jyräyksellä kompensoimaan. Tavanomaista useammin tapahtuvaa lannoitusta tarvitaan silloin, kun viheriötä kuntoutetaan.

Valleyn viheriöt ovat kärsineet tästä keväälle tyypillisestä ongelmasta. Kun viheriö ei ole täydellisessä kunnossa, sitä täytyy lannoitta hiukan tavanomaista useammin, että itäville ja kasvaville taimillekin olisi jatkuvasti tuoretta ruokaa tarjolla. Talvehtinut ja kunnossa oleva kasvusto hyödyntää tämän täysimääräisesti ja erot huonosti kasvaviin kohtiin suurenevat. Tilannetta vaikeuttaa , että leikkuukorkeutta ei voida pudottaa kesäisiin lukemiin ja jyräyksiä täytyy rajoittaa.

Nyt olemme Valleylla päässeet tämän vaiheen käännepisteen yli. Vaikka osa viheriöistä on vielä harvempia, voimme leikata normaalissa rytmissä ja lannoittaa niitä tavalliseen tapaan, joten kohtuullisia nopeuksiakin on luvassa.

Ennen juhannusta teemme vielä kevyen ilmastuksen ja hiekoituksen, nämä eivät suinkaan heikennä pelattavuutta vaan päinvastoin. Kun ilmastettu viheriö jyrätään heti, on se tasaisempi ja nopeampi sekä vastaanottaa paremmin.

Rangen ruoholyöntialue on erinomaisessa kunnossa ja harjoitusviheriöt chippi- ja pitch-alueineen käytössä. Piccolo-kenttä on hyvässä kunnossa, siellähän voi pelata ilmaiseksi.

Ja erittäin kaunis ja suosittu Hill-kenttä on upeassa kunnossa!

 

Tervetuloa Hill Sideen!


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: