loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Pakkasaamut ja pelaaminen, tärkeää tietoa.

Uutiset, lisätty 1 viikko sitten

Valoisan ajan vähentyessä elohopea painuu yöaikaan helposti muutaman asteen miinuksen puolelle. Ensimmäisten aamupakkasten jälkeen yleensä kenttä sulaa nopeasti kun maa ei ole vielä jäähtynyt, toki päivissä on eroja. Mitä pidemmälle kohti talvea edetään sitä aikaisemmin pakkanen yleensä alkaa, usein jo illalla auringon laskettua. Kunnon pakkasyön jälkeen pelaamaan pääsee usein vasta lähempänä puolta päivää, jos silloinkaan.

Jäätynyt nurmi ei kestä kävelyä käytännössä lainkaan. Lehdessä oleva neste ei jäätyneenä anna periksi ja lehti murskaantuu, kuljetussa kohdassa näkyy hetken päästä ruskea eloton kohta. Varsinkin viheriöillä tämä on erittäin haitallista ja aiheuttaa ison työmäärän pitkälläkin aikavälillä. Kentät ovat pelaamista varten, mutta pakkasöiden kanssa olemme erittäin tarkkoja. Viheralueille ei ole asiaa ennen kuin ne ovat sulaneet ja silloinkin vain henkilökunnan luvalla. Viheralueilla tarkoitamme kaikkia nurmipeitteisiä alueita, harjoitusalueet mukaanluettuna. Mikäli rangen nurmilyöntipaikka on aamulla jäässä, lyödään vain ja ainoastaan matoilta.

Toinen pelaamista rajoittava tekijä on sumu. Syksyisin varsinkin Valley Coursella on aamusumua reippaasti. Mikäli näkyvyyttä ei ole, ei myöskään pelata. Tämä on turvallisuusasia. Tässäkin pätee sama asia kuin pakkasen kanssa, kentälle mennään vasta kun henkilökunta antaa siihen luvan.

Suurista korkeuseroista johtuen ovat sumu-/pakkastilanteet kentän eri alueilla hyvinkin erilaisia ja usein aamut ovat erilaisia. Monesti pelaaminen päästään aloittamaan ensimmäisenä jostakin muualta kuin 1. tiiltä alkaen, kuuntele henkilökunnan ohjeita.


Muista siis:

  • Sumu- ja pakkasaamuina varatut lähtöajat peruuntuvat kunnes kenttä saadaan avatuksi. Kentälle vasta kun henkilökunta antaa siihen luvan.
  • Jokaisella pelaajalla 100% velvollisuus hoitaa omat lyönti- ja alastulojäljet kentällä kuntoon.

 

Iloista Syksyn jatkoa toivottaen,
Hill Side Golfin henkilökunta


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: