loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Peliohjeet

 

Pukeutuminen

Golfetiketin mukaiseen pukeutumiseen kuuluu siistit vaatteet ja kauluksellinen paita.  Naiset voivat käyttää lämpimillä säillä hihatonta kauluspaitaa, ja shortsien ohella golfhametta. Farkut, verkkarit, T-paidat ynnä muut vastaavat eivät kuulu golfkentälle. Golfkengät ovat hyödylliset kentällä, mutta eivät ole pakolliset, joten lenkkareilla tai vastaavilla pääsee alkuun.

 

Varusteet

Golfvarusteisiin kuuluvat mailat ja bägi sekä palloja, tii-tikkuja ja greenihaarukka. Laadukkaita vuokrasettejä voi vuokrata Caddie Mastereilta edulliseen hintaan: täyssetti koko kierrokselle 25e ja puolikkaalle kierrokselle 15e.

 

Lähtöajan varaaminen

Lähtöajan kierrokselle voit varata joko puhelimitse, Hill Siden kotisivujen kautta, tai paikan päällä Caddie Mastereilta. Kotisivuilta voit tarkistaa varaustilanteen, ja yleensä lähtöaika kannattaa varata etukäteen. Par 3-kentälle riittää varaus paikan päältäkin.

 

Pelisäännöt

Sääntöihin tulee tutustua jo ennen kierrosta ja ryhmässä tulisi olla ainakin yksi henkilö, joka tarvittaessa osaa opastaa. Caddie Mastereilta voi ostaa sääntöjen pikaoppaan, johon voit tutustua ennen pelikierrosta. Pikaoppaasta on helppo tarkistaa kentälläkin, miten toimia eri tilanteissa.

 

Saapuminen kentälle

Saavu kentälle hyvissä ajoin. Ennen kierrosta ilmoittaudu ja maksa pelimaksut Caddie Mastereiden toimistossa klubin alakerrassa. Caddie Mastereilta voit myös vuokrata mailasettejä. Klubilta voit tarvittaessa myös ostaa muita tarvittavia välineitä, eväät kierrokselle jne. Pukuhuoneet saunoineen ja vessat löytyvät myös klubilta.

 

Lämmittely

Ennen kierrosta on suositeltavaa ja kannattavaa pelin kannalta. Lähipelialueilla voit vapaasti puttailla, chippailla ja harjoitella hiekkalyöntejä, ja rangella voit harjoitella pitkiä lyöntejä. Range toimii 2 euron kolikoilla, rangepoleteilla -kortilla, joita saa Caddie Mastereilta.

 

Pelin aloittaminen ja lyöntijärjestys

Saavu ensimmäisen väylän aloituspaikalle 5-10 minuuttia ennen lähtöaikaasi, ja voitte aloittaa pelaamisen lähtöaikanne mukaisesti. Aloittelijat (tasoitus yli 36)  pelaavat punaiselta teeltä. Lyöntijärjestys ensimmäisellä avauspaikalla yleensä arvotaan heittämällä tii-tikkua. Seuraavat väylät avataan edellisen väylän tulosten mukaan, paremmuusjärjestyksessä.

 

Sujuva ja turvallinen pelaaminen

Siirry aina pallollesi reippaasti ja pyri olemaan valmis lyömään lyöntivuorollasi. Toisten lyöntilinjan etupuolelle heidän lyödessä ei kuitenkaan kannata mennä. Mikäli lyöntejä tulee väylää kohden yli 10, pallo kannattaa nostaa taskuun, sillä yli 10 lyönnin väylätuloksesta ei saa enää pisteitä (Caddie Master auttaa pisteiden laskemisessa). Näin pelaamalla pysytte hyvin muun kentän pelirytmissä. Jos lyöntisi suuntautuu muita pelaajia kohti, huuda heti FORE (lausutaan: foor). Vastaavasti, jos näet pallon tulevan kohti tai kuulet FORE-huudon, suojaudu välittömästi esim. kyyristy bägisi taakse, kylki kohti huutoa ja kädet pään suojana.

 

Kärryt

Vieraspelaajille kärrymaksu on 2 €. Jos käytät kärryjä, niin huomaa, että niitä ei saa vetää viheriöillä tai tiiauspaikoilla, ja ne tulee palauttaa niille varattuun paikkaan kierroksen jälkeen.

 

Kenttähenkilökunta

Kenttähenkilökunnalla on kaikissa tapauksissa kentällä liikkumisessa etuoikeus. Pelaaja ei saa lyödä ennen kuin saa kenttähenkilökunnalta luvan. Lupa annetaan kättä nostamalla, johon pelaajan tulee vastata samalla tavalla. Näin varmistetaan, että molemmat osapuolet ovat tilanteen tasalla.

 

Kierroksen jälkeen

Saunat ovat käytössä klubin aukiolojen puitteissa. Saunapyyhkeiden hinta kuuluu green fee -maksuun. Ravintola Hill Sidesta löytyy ruokaa moneen nälkään ja huurteisia, joiden äärellä on hyvä käydä päivän peliä läpi.

 

Mukavaa pelikierrosta!