loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Tänään se viimein koittaa

EVP, lisätty 1 kuukausi sitten

22.12.2019 on merkittävä päivä. Tänään on talvipäivänseisaus. Tästä eteenpäin päivä alkaa pidentyä. Viime päivien pimeys ja suhjut säät vahvistavat päivän pidentämisen tarvetta. Syksyn pimeys on korostunut siksikin, että pysyvää lunta ei ole vielä tullut. Aivan tavatontahan lumettomuus ei ole - lapsuuden jouluista yli 50 vuoden takaa on mielessä se, että aina hiukan jännitettiin saadaanko valkea joulu. 

 

Jos kaikki se vesi, joka on viime viikkoina satanut, olisi jäänyt lumena maahan, meillä taitaisi olla metrinen hanki. Olisi siinä kevään auringolla sulateltavaa. Veikkaukseni on, että säätyyppi vaihtuu kuivemmaksi joko Tapanin päivästä 26.12. tai viimeistään perjantaina 10.1. Ennusteen perustana on kuun vaiheet. Tapanin päivänä kuu kääntyy eli alkaa taas "kasvaa" ja vastaavasti 10.1.2020 on täysikuu eli seuraavan käännöksen vuoro. Aika näyttää, onko tämä oikea peruste säätyypin vaihdosten arviointiin.

 

Lopuksi EVP:n toimen innoittamana toivotan kaikille hillsidelaisille mukavaa joulun aikaa sekä tuloksellista golf-vuotta 2020.


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: