loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Kelit ja kilpailut

EVP, lisätty 5 kuukautta sitten

Golf-kausi alkaa olla parhaimmillaan. Kenttien kunto on vähintäänkin loistava ja osin sitäkin parempi. Toinen elokuuhun liittyvä ominaisuus on sään vaihtelevuus. Armaasta auringonpaisteesta on puolen tunnin hyppy ankaraan sadekuuroon, jota saattaa vielä ryydittää aikamoinen jyrinä. Ukkosella peli on syytä keskeyttää. Ukkosrintama on usein aika laaja sääilmiö ja varmuutta siitä, kuinka lähelle seuraava salama iskee ei ole. Vanha laskusääntö on se, että välähdyksestä jyrinää kuluvan sekuntimäärän jakaminen 3:lla antaa vastauksen ko. salaman etäisyydestä havaintopaikkaan kilometreinä. Siispä jos ehdit laskea 12:sta niin salama on iskenyt 4 kilometrin päässä. Laskenta perustuu suoraan fysikaalisiin ilmiöihin eli valo kulkee kolme kertaa ääntä nopeammin.

Koska peli on sitten keskeytettävä. Vastuu asiassa on aina pelaajalla itsellään. Jos kaukaa kuuluu jyrinää seuraa tilannetta, kun näet salaman välähdyksiä keskeytä peli. Itse pelaan silloin kun etäisyyslaskenta antaa vähintään 6 kilometrin matkan ja etäisyys ei ole lyhentymässä.

Entä jos käynnissä on kilpailu. Voiko silloin pelin keskeyttää, vaikka kisan järjestäjä ei peli vielä olisikaan ehtinyt keskeyttää. Kylä voi ja pitääkin. Vastuu on pelaajalla itsellään. Ja tässä asiassa hetkelliset järjenvalon purkaukset ovat tervetulleita. Ei ole syytä ottaa riskejä lainkaan.

 

PS

Tänään Hillillä keskinäistä paremmuutta ratkovat mm. Jaakon KIVI nimisen kilpailun osanottajat. Omia perinnekilpailuja kannattaa virittää ja kisaperinnettä pitää yllä - tässä kilpailussa taitaa olla menossa jo 14:sta vuosi. Saapa nähdä alkaako tämän päivän voittajan nimi J:llä vai jollain muulla kirjaimella. J:n todennäköisyys on 50%, M:n 30% ja A:% 20%.   


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: